Hvordan bliver man forsikringsmægler?

Høj faglighed for ansatte hos en forsikringsmægler

Kravene til ansatte hos en forsikringsmægler er reguleret i BEK nr. 1034 af 29/06/202 -(bekendtgørelse om kompetencekrav og krav til godt omdømme for ansatte i forsikringsselskaber, genforsikringsselskaber og ansatte hos en forsikringsformidler og en genforsikringsformidler)

Det er således et krav, at ansatte hos en forsikringsmægler, der skal rådgive om forsikringer, skal bestå en kompetenceprøve – det gælder både skade og pensionsmæglere. Før denne prøve er bestået, skal de ansatte arbejde under opsyn. I kompetenceprøven udprøves forsikringsmægleren dels i deres faglighed men også i det som er kernen for forsikringsmægleren - nemlig den uafhængighed, der gør, at de alene er kundens rådgiver.

Efter kompetenceprøven er bestået, er det et krav, at ansatte hvert 3. år skal bestå en efteruddannelsesprøve – dette for at sikre, at de ansatte har tilstrækkelig og opdateret viden.

Ansatte som havde en personlig tilladelse og i en periode på 3 år forud for lovens ikrafttræden 1. oktober 2018 har arbejdet inden for et eller flere af arbejdsområderne i bekendtgørelsens er omfattet af en overgangsordning, som betyder, at de blot skal bestå en efteruddannelsesprøve inden den 1. oktober 2021.

Virksomhedens ansvar

Det er virksomhedens ansvar at sikre, at ansatte, der udøver forsikringsmægling har tilstrækkelige kompetencer til at kunne varetage deres arbejdsområde.

Information fra foreningen

I dag straffes den enkelte, hvis man vælger at genindtræde på arbejdsmarkedet efter man har igangsat sin ratepension. Denne model begrænser mulighederne for en fleksibel tilbagetrækning, og begrænser incitamentet til at genindt...

Dagens presseklip
vedr. den finansielle sektor

Sampos overtagelse af Topdanmark markerer en strategisk ændring for begge forsikringsselskaber, der nu fokuserer udelukkende på skadesforsikring. "Både Sampo og Topdanmark har taget skridt i retning af udelukkende at fokusere på skadesforsikring, så vi har ...
Kilde: Børsen.dk
Pensionspengetanken ATP, Danica og PFA har alle investeret i den kriseramte svenske batterifabrikant Northvolt. Danica Pension investerede 112,5 mio. euro i 2020, og PFA Pension investerede et trecifret millionbeløb samme år - begge via lån. ATP har investeret 2,3 mia. kr. over årene gennem køb af aktier...
Kilde: Finanswatch.dk